Magija v vsakdanjem življenju

banner-1022120

 

Magija je vedno burila duhove. Ljudi je privlačila, ob enem pa so se je tudi bali.

Na moji spletni strani si lahko ogledate pravila magije – da, magija ima pravila, katerih se je nujno potrebno držati, če se je sploh lotimo – tukaj,  in enkrat v prihodnosti vam bom skušala predstaviti različne vidike magije – tiste bolj zapletene. Tokrat pa se bom raje osredotočila na enostavne rituale, ki jih v bistvu počnemo skoraj vsi, pa se niti ne zavedamo, da je tudi to neka oblika magije.

Magija sveč

Magija sveč je najbolj osnovna magija, ki jo vsi poznamo, pa najbrž niti ne vemo, da je magija.

Se spomnite, ko ste kot otrok – morda to počnete tudi še danes – dobili navodilo, da, ko dobite predse rojstnodnevno torto s svečkami, zamižite, si zaželite željo, potem pa pihnete? Če boste uspeli ugasniti vse svečke, pa se vam bo želja uresničila. Zagotovo poznate ta ritual, kajne?

No, tudi to je ritual magije sveč. Magije sveč se namreč lotevamo v treh povsem enostavnih korakih. Postavimo si cilj, vizualiziramo, da smo cilj dosegli in se osredotočimo nanj, da ga potem res dosežemo.
Podobno pihanju rojstnodnevnih svečk, kajne? 🙂

Med magične rituale lahko uvrščamo tudi svečke, ki jih prižigamo na grobovih, da bi se z njimi spomnili na nam ljube preminule.
Nekateri imajo celo navado, da v spomin na svoje drage tik po njihovi smrti na svojem domu skrbijo, da je sveča vsak dan prižgana. Prižgana naj bi bila vsaj nekaj dni po smrti ljubljenih in seveda takrat, ko so budni, da ostajajo prižgane sveče pod nadzorom.

Sveče prižigamo tudi, ko se želimo osredotočiti na neko stvar, meditirati ali enostavno ustvariti romantično vzdušje.
Sama vedno prižgem svečo, ko vedežujem, da se lažje povežem z elementarnimi bitji ter njihovimi energijami in osredotočim na osebo, za katero delam vedeževanje.

Morda ste tudi že slišali, da se za različne namene prižigajo različne barve sveč, toda o tem raje drugič, saj na tej stopnji pridemo že do malce bolj zapletenih oblik uporabe magije, ki pa ni za vsakogar.

Rituali za izpolnjevanje želja

Niso pa le rituali s svečami magični rituali, ki jih nevede uporabljamo v vsakdanjem življenju. Tako so na primer z magičnimi rituali povezani tudi tisti, ki jih izvajamo, da bi se nam izpolnile želje.
Najbrž ste tudi vi slišali za veliko različnih načinov, kdaj in kako si zaželeti željo, kajne?

Eden takih je na primer, da si zaželimo željo, ko zagledamo prvo zvezdo, ki se prižge na nebu ali pa, ko zagledamo utrinek.

Sama sem na primer, ko sem bila še otrok, slišala za to, da si moram, ko pojem sladoledno lučko, nekaj zaželeti, potem pa s tremi prsti in z enim udarcem ob koleno zlomiti leseno palčko na kateri je bila (sredinec pod palčko, kazalec in prstanec na njej). Če mi to uspe, se mi bo želja uresničila.

Mnogo je še takšnih ritualov, ki jih delamo vsi, pa niti ne vemo, da imajo korenine v magiji.
In zakaj vam to govorim? Enostavno zato, ker vam želim pokazati, da magija ni tako grozljiva in strašljiva, kot se vam morda zdi na prvi pogled in postane nevarna šele, ko postane bolj zapletena.

Ob enem pa vas želim tudi spomniti na vse načine, kako si morda lahko zagotovite, da se vam bodo izpolnile želje. 😉
Sporočite mi, če se vam bodo. 🙂

Z ljubeznijo…

Destinna

 

2 odziva na “Magija v vsakdanjem življenju”

    1. Pozdravljeni. Moram priznati, da sem v življenju le redko naletela na dejanske knjige z uroki in rituali in še tiste, na katere sem, niso bile v slovenščini. Da pa se ogromno o tem najti na internetu, kar ste najbrž opazili tudi sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja