Karte, starodavno orodje, ki ga moramo razumeti, preden ga uporabljamo

Orakeljske in tarot karte so starodavna metoda napovedovanja prihodnosti, sprejemanja vodstva in razumevanja vsake situacije in razmerja, v katerem se znajdemo. Ta metoda napovedovanja prihodnosti namreč izhaja že iz antičnega Egipta in starega Babilona.

Ene najbolj prepoznavnih so zagotovo tarot karte.

Tarot karte

 

tarot_graphic

Tarot karte so sestavljene iz 68 kart. Od tega jih je 22 v veliki arkani, 40 v mali arkani, 16 pa je dvornih kart.
Karte so polne simbolike. Tako lahko z branjem simbolov in povezovanjem s svojo intuicijo razberete marsikaj. Prerokovanje iz tarot kart pa ima kljub temu  ali morda prav zaradi tega za nekatere zlovešč pridih. Kako ga ne bi imelo, ko pa imajo karte, kot so smrt, hudič in trdnjava na vseh oblikah tarot kart pogosto strah vzbujajočo ilustracijo, na prvi pogled pa je zastrašujoč tudi njihov osnovni pomen, pa vendar ne čisto upravičeno.

 

13. Death (Smrt) 15. The Devil (Hudic) 16. The Tower (Stolp)

 

Smrt namreč npr. res lahko pomeni telesno smrt, vendar so takšni primeri zares redki. Večkrat kaže na nekaj, kar je mrtvo, izživeto in nam v življenju ni več potrebno. To pa pravzaprav na dolgi rok ni nič slabega, kajti če želimo spremembe, nekaj novega, moramo staro pustiti ‘umreti’.

Tudi karti hudič in trdnjava imata malce drugačen pomen, kot bi ga pričakovali. Hudič je na primer povezan s temnimi, prvinskimi nagoni, s strastjo in spolnostjo, trdnjava, ki je – mimogrede – zame najbolj težavna karta, pa govori o podobnih stvareh kot smrt. Namreč, vse se mora podreti, če želimo, da zraste nekaj novega – boljšega.

Prav zaradi teh na videz zloveščih kart, ki ljudi včasih neupravičeno prestrašijo, so nastale orakeljske karte, v katerih navadno ni strašljivih podob in se posledično lažje približajo ljudem.

Orakeljske karte

LisaVaughanReiki_OracleCards

 

Orakeljske karte so karte z všečnimi podobami, ki nam svetujejo, kako ravnati v neki situaciji in nam pomagajo napovedati, kaj se bo zgodilo.

Sama za vedeževanje uporabljam veliko različnih dekov kart. Več o tem, katero orodje je najbolj pravo za vas, si lahko preberete na spletni strani – tukaj ali pa s testom, ki sem ga v enem od prejšnjih postov pripravila za vas, preverite, katere karte izbrati – tukaj.

V Sloveniji lahko najdemo številne orakeljske karte in mnoge med njimi je ustvarila ameriška doktorica psihologije in strokovnjakinja za komuniciranje z angeli, Doreen Virtue. Obstajajo pa tudi že redke orakeljske karte slovenskih avtorjev.
Vsak dek kart je seveda namenjen različnim tipom vprašanj, različnim namenom in tudi različnim ljudem.

Tudi sama za vas pripravljam dva deka, ki bosta ugledala luč sveta v prihodnosti.

Kako ravnati z orakeljskimi kartami

Danes v vsakem deku orakeljskih kart dobimo tudi priročnik, kako z njimi ravnati. Tega je potrebno podrobno preučiti. Podrobno pa si je potrebno ogledati tudi vsako posamezno karto v deku in tako poskusiti začutiti, kaj nam sporoča.

Seveda je potrebno karte tudi redno čistiti in zanje skrbeti. Kako z njimi ravnam sama in kako se lotevam vedeževanja, sem vam na primer na kratko predstavila tukaj. Seveda pa vsak najde svoj način tako branja kot skrbi za karte.

Karte pa je seveda mogoče tudi kombinirati. Tudi v svoji ponudbi sem vam omenila možnost, da lahko naročite vedeževanje z različnimi orodji. To vam bo gotovo pomagalo, da boste lažje razumeli situacijo v kateri ste se znašli in njen izid, saj si jo boste lahko ogledali z različnih vidikov.

Če bi torej radi izvedeli več o vedeževanju in pridobili odgovore, me le kontaktirajte tukaj. Vesela bom vaše pošte in obljubljam, da se bom potrudila, da vam bom podala vse odgovore, ki jih potrebujete in iščete.

V pričakovanju in vedno z ljubeznijo…

Destinna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja