TEST: Katera od serij vam je najljubša?

Obstaja mnogo filmov in serij povezanih z nadnaravnim. Sama moram priznati, da sem mnoge med njim z užitkom gledala. Še posebej serije, ki me nekako še bolj pritegnejo. Malo za šalo, malo zares sem vam tako pripravila test povezan z njimi. 🙂

Opisala vam bom nekatere meni najljubše serije povezane z nadnaravnim, vi pa mi napišite, katere med njimi ste gledali in predvsem katera vam je najljubša. Vaša izbira vedno nekaj pove o vas. Se gremo igrat? 😉

In mimogrede… tudi, če med naštetimi serijami ni tiste, ki vam je najljubša, izberite tisto, ki vam je med njimi najbolj všeč, ob enem pa mi zaupajte, katera je tista, ki je v resnici najbližja vam. 🙂

Supernatural / Nadnaravno

Serija je pravi hit in trenutno snemajo že njeno 12. sezono. Snema se namreč že od leta 2005.
Skoznjo spoznamo brata Winchester, Sama in Deana, ki sta lovca na nadnaravno. Prve sezone so precej enostavne in skoznje spremljamo, kako se brata borita proti hudobnim nadnaravnim bitjem kot so duhovi, demoni, vampirji… in vsake toliko rešita svet. Kasneje pa serija postaja vse bolj zapletena, nas odnese v komplicirane medčloveške (še posebej bratske) odnose in celo druge svetove, pokaže, da vsa nadnaravna bitja niso slaba, in da tudi sebe ne poznamo tako dobro, kot mislimo. Popelje nas med bogove različnih religij, angele in celo krščanskega Boga.
Pomemben del celotne serije je tudi glasba, še posebej stari rock.

supernatural 1

Charmed / Čarovnice

charmed

Že kar nekaj časa je od kar se je serija nehala vrteti, posneli so 8 sezon.
V njej spoznamo sestre, najmočnejše bele čarovnice vseh časov, ki s svojo močjo treh rešujejo svet, se borijo z demoni in se srečujejo z vsakdanjimi tegobami mladih žensk. V seriji  spoznamo tudi mnoga dobra in prijazna nadnaravna bitja.
Serija Čarovnice pa ima kljub svojim nadnaravnim elementom tok drame, saj skozi zgodbo o dobrih čarovnicah spoznavamo tudi njihovo ljubezensko življenje, težave z iskanjem službe, vzgojo otrok itd..

Buffy, the vampire slayer / Buffy, izganjalka vampirjev

Buffy-The-Vampire-Slayer-Love-Sucks

Tudi to je stara serija, vendar bi ji lahko nadeli kar naziv kultna, saj je ena tistih, ki je nadnaravni svet prva približala mladim.
V njej spoznamo najstnico Buffy, ki ji nič kaj ne diši, da bo v svojem kompliciranem mladostniškem življenju morala narediti prostor za trening in druge obveze, ki jih prinaša njena nova vloga izganjalke. V svoje novo življenje  pritegne tudi svoja najboljša prijatelja, čigar zgodbi se prepletata z njeno.
Kljub temu, da je Buffy izganjalka vampirjev, pa v seriji ugotovimo, da vampirji niso samo zlobni in se z nekaterimi od njih celo zaplete. Sčasoma nam serija predstavi tudi druge nadnaravne elemente, kot so čarovništvo, demoni itd..

True blood / Prava kri

4177575-true-blood-season-3

Kljub temu, da je ta serija najnovejša od naštetih, pa se ne vrti več.
Glavni lik serije Prava kri je natakarica Sooke Stackhouse, ki je v resnici vila, vendar to izve šele kasneje. Zaradi svoje krvi privlači vampirje, ki v seriji lahko po svetu hodijo brez skrbi, saj imajo na voljo umetno kri in jim ni treba več piti krvi ljudi.
Če so prejšnje serije vsaj prvih nekaj sezon bolj nanizanke, pa je ta vsekakor nadaljevanka, ki nam v vsaki sezoni – posneli so jih 7 – predstavi neko drugo rdečo nit. V seriji tako poleg vampirjev srečamo vike, vile, medije, verske fanatike in ostale. Serija pa je tudi precej polna zelo odkrite spolnosti.

Once upon a time / Nekoč pred davnimi časi

once_upon_a_time

Serija Nekoč pred davnimi časi je pravzaprav precej drugačna od ostalih naštetih, saj je povezana s pravljicami in folkloro različnih dežel.
V praktično vsaki sezoni – do sedaj jih je posnetih 5, še jih snemajo – se podamo v ali vsaj spoznamo nek nov pravljični svet, njeni liki pa so sposojeni iz Disneyevih risank in literature, vendar jih spoznamo v drugačni luči. Glavna junakinja serije je Emma Swan, ki se skozi serijo razvija in spreminja, tako kot vsi ostali liki.

Lost girl / Izgubljeno dekle

UAMQJ5IAIeI.market_maxres

Serija se odvija v sedanjem času. V njej spoznamo privlačno sukubinjo Bo, biseksualko, ki na začetku sploh ne ve kdo in kaj je. Ko pa izve, da je del nadnaravnega sveta, ki se sicer deli na svetle in temne fae, se odloči, da bo ostala neodločena in se ne bo pridružila ne temni ne svetli strani. Posledično jo obe strani želita po eni strani pridobiti, po drugi strani pa izkoristiti, saj kot neodločena, lahko sodeluje tako z enimi kot z drugimi.
Tako s svojo prijateljico in sostanovalko rešujeta detektivske primere, ki imajo korenine v nadnaravnem. Seveda pa v seriji spoznamo tudi različna nadnaravna bitja in spremljamo razvijanje medosebnih odnosov vseh vpletenih.

Serij, ki so mi bile všeč, je še mnogo, vendar vas z njimi nisem želela zasuti. Če pa boste želeli, da pripravim še kakšen test, z drugim kupom serij, pa mi le sporočite in potrudila se bom. 🙂

Spodaj pa si lahko preberete rezultate testa. 😉

 

 

Supernatural / Nadnaravno

Če ste kot najljubšo izbrali to serijo, to o vas pove, da vam je družina (tista po krvi ali drugačna) nekaj najpomembnejšega v življenju. Zanjo bi naredili vse in gorje tistemu, ki se bo spravil na vam drage. supernaturalŽe dolgo verjamete v nadnaravno, vendar se vam je sprva vse povezano s tem zdelo zlobno in temačno, ko ste se na takšen ali drugačen način bolj spoznavali s tem, pa ste ugotovili, da je tudi nadnaravno lahko dobro.

Radi imate svobodo in potovanja, obožujete glasbo, po vsej verjetnosti še najbolj tisto rock, in radi hodite na koncerte, vendar ste vsaj globoko v duši nekoliko bolj tradicionalni.

Za vas bi bilo najbolj primerno vedeževanje s kartami Zlati tarot.

 

Charmed / Čarovnice

Že od nekdaj vas privlači in zanima magija, vendar samo mimogrede, saj se raje ukvarjate z bolj oprijemljivimi ‘zemeljskimi’ zadevami. Osredotočeni ste sami nase in na svoje življenje, ne ozirate se toliko zunaj sebe, charmedvendar ste vedno na voljo tistim, ki jih imate radi. Včasih radi dramtizirate in radi iščete bližnjice.

Družabni ste in se kar dobro znajdete v družbi, radi se zabavate, vendar imate vseeno cilj, da bi enkrat ustvarili družino, dobili stabilno in ne preveč dolgočasno službo, prijaznega moža ali ženo ter zaživeli mirno in stabilno življenje.

Za vas bi bilo najbolj primerno prosto vedeževanje, kjer lahko prepustite izbiro orodja meni ali pa z orakeljskimi kartami Nebesa čarajo.

 

Buffy, the vampire slayer / Buffy, izganjalka vampirjev

Nadnaravno vas do neke mere zanima, vendar niste prepričani, če v to sploh verjamete. Ste živahna in  preprosta oseba, ki jebuffy-the-vampire-slayer najsrečnejša v dobri družbi, ob dobri kavi (ali pijači), ko lahko pozabite na vse obveznosti. Nagnjeni ste k temu, da iščete bližnjice in nekako ne želite nositi preveč odgovornosti. Vseeno pa se potrudite, da opravite delo, ki vam ga naložijo.

Vaša najstniška leta so bila zabavna (oz. so še) in še danes se družite s prijatelji iz tistega časa, v življenju pa si ne želite pretiranih pretresov in zapletov.

Najbolj primerna oblika vedeževanja za vas bi bila tista, z angelsko tablo, preko katere boste dobili kratke, konkretne in jasne odgovore na vaša vprašanja.

 

True blood / Prava kri

Privlačijo vas temačne stvari in v bistvu bi bili veseli, če bi se srečali s čim nadnaravnim, čeprav ne bi bilo nič nenavadnega, če ste ravno vi ena tistih oseb, ki se je že. true_bloodNagnjeni ste k temu, da so vaši odnosi nekoliko bolj zapleteni, do življenja in vsega v njem pristopate s strastjo. Preveč pogosto pa se zgodi, da se imate za žrtev, kar vam lahko otežuje življenje.

Radi ste v središču pozornosti in spolnost je za vas izredno pomembna. Radi eksperimentirate tako ali drugače in si želite, da bi bilo vaše življenje ena velika pustolovščina.

Za vas bi bila najbolj primerna osebna analiza skozi povezanost z neko boginjo, dragonfae ali grškimi bogovi ter miti.

 

Once upon a time / Nekoč pred davnimi časi

Ste izredno romantična duša in radi bi verjeli v pravljice. Nikoli ne izgubite upanja in verjamete v čudeže. Pravljični svet vas fascinira in zdi se vam, da se iz pravljic lahko veliko naučite. Na svet gledate nekoliko drugače od drugih in nič nenavadnega ni, če vas ljudje občasno ne razumejo. once_upon_a_timeNa svojih ramenih pogosto nosite preveč bremen, saj se vam včasih zdi, da ste vi tisti, ki morate rešiti svet. Ravno zaradi te lastnosti, pa je z vami morda tudi nekoliko težje delati, saj težko spustite stvari z vajeti.

Ste ‘kontrol frik’, ki bi po eni strani radi, da bi vse bilo po vaše, po drugi strani, pa si želite, da bi bili vsi vedno zadovoljni in bi vas vsi imeli radi.

Za vas bi bilo najbolj primerno vedeževanje s postavitvijo 3 kart, najbolje z orodjem orakeljske karte Vodstvo boginj, Vodstvom angelov ali Magične morske deklice in delfini.

 

Lost girl / Izgubljeno dekle

V življenju se nekako iščete. Želite si izvedeti, kaj je vaše poslanstvo in v katero smer gre vaše življenje. Ste samozavestni lost_girlglede svojega izgleda, verjetno pa nekoliko manj glede svojih sposobnosti. Prijatelji so vam izredno pomembni, a ne toliko kot vaša svoboda. Nihče in nič vas ne sme omejevati, če ne, ste resnično nesrečni.

Privlačni ste in tega se zavedate, če ne celo poudarjate s svojimi oblačili, izredno pomembna pa vam je tudi spolnost. Kljub svoji samostojnosti, pa si želite nekoga, ki bi vas sprejel takšne kot ste in bi skupaj ustvarila življenje, ki bi bilo obema povšeči.

Za vas bi bilo najbolj primerno prosto vedeževanje z orodjem orakelj Dragonfae ali orakeljskimi kartami Vodstvo boginj.

 

Z ljubeznijo…

Destinna

 

 

 

2 odziva na “TEST: Katera od serij vam je najljubša?”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja