Vilinski svet še tako živ, da se ga lahko skoraj dotakneš

Ko sem se sprehajala po Angliji, predvsem po Cornwallu, sem opazila, da tam – tako kot jaz – mnogi ljudje še verjamejo v pravljice. Vile so tako ali drugače del vsakdana tamkajšnjih prebivalcev, kar me je resnično presunilo.

V trgovinah prodajajo amulete v obliki vil, na vratih so tolkala v obliki vil, v vrtovih pa čepijo drobne in velike vile. Čudovito, kajne?

WP_20160818_10_51_52_Pro

WP_20160818_11_19_35_Pro

Še WP_20160819_19_00_52_Proposebej sem bila presenečena, ko sem obiskala čarobni gozd v okolici nekih jam. Na sprehodu po gozdu na vsakem koraku srečuješ manjše in večje kipce vil, na okenski polici simpatične hiške, kjer prebivata lastnika jam in začaranega gozda, stojijo čudovite skulpture vil, vile pa najdeš tudi v njihovi trgovini s spominki. In to niso takšne vile, ki jih dobiš v katerikoli trgovini, temveč ročno izdelani kipci, za katere verjamem, da jih izdeluje eden od njiju. Nepozabno!

 

 

WP_20160819_19_09_19_Pro

 Vile so eterična bitja

Vile so eterična bitja, ki nastopajo v zgodbah in legendah že od začetka časov, svoj glavni izvor pa imajo v keltski tradiciji. Vile so navadno opisane kot bitja človeške oblike, s krili in z magičnimi močmi.
Za tiste drobne vile, ki jih srečujemo v različnih pravljicah, izraz vila ni čisto pravi, a v slovenščini pravega izraza zanje sploh nimamo. Sama jih imenujem pixiji ali vilinčice.

fairy_by_goran_alena_d4rzn7c_by_yiyoana-d8nhfziwww.allwallpaperzfree.blogspot.com

Le redki ljudje so imeli možnost, da so jih kdaj videli v resnici, a sama verjamem, da še vedno obstajajo. Morda v vzporednem svetu, zakritem s tančico skrivnosti, morda v našem, toda vile SO. In številni cornwallčani se gotovo strinjajo z mano, zakaj bi jih drugače srečevali na vsakem koraku?

V enem od muzejev sem prebrala besede enega od angleških avtorjev… Zakaj je toliko zgodb o vilah z bodminskih močvirij (naravni park v Cornwallu)? Zato, ker je toliko vil na bodminskih močvirjih. In, ko se sprehajaš po skrivnostnih čistinah, zaraščenih gozdovih in dih jemajočih obalah Cornwalla, se gotovo s tem začneš strinjati tudi ti.

Če bi želeli dobiti vilinsko sporočilo,
sem samo za vas pripravila posebno
ponudbo navdahnjeno z Anglijo,
kjer lahko dobite kratek vilinski nasvet na katerokoli temo
za samo 7€!

WP_20160905_12_11_36_Pro

 Seveda pa vam je še vedno na voljo vedeževanje iz oraklja Dragonfae, ki je tesno povezan z vilami, lahko pa si tudi naročite osebno analizo skozi povezanost z dragonfae. Ponudbo, v kateri pa ni omenjen vilinski nasvet – ta je na voljo izključno v septembru, kot posebna ponudba navdahnjena z Anglijo – si lahko ogledate na moji spletni strani.

 Verjemite v pravljice, videli boste, lepše vam bo. 😉

 Z ljubeznijo…

 Destinna

En odziv na “Vilinski svet še tako živ, da se ga lahko skoraj dotakneš”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja