Tudi prostori imajo svojo energijo

Kako občutljivi ste na energije? Začutite energijo prostora, ko vstopite vanj ali pa morda energijo človeka, ko stopite v stik z njim?
Sama moram priznati, da sem izredno občutljiva na energije tako prostorov kot ljudi. In to tako zelo, da prav začutim, če se je nekje dogodilo nekaj slabega.

Ko ti energija ne da spati

V preteklosti sem že večkrat spala v različnih prostorih. Morda je bolje rečeno, da sem poskušala spati, saj v prostorih s slabo energijo dejansko ne morem.

Spominjam se noči, ko sem prvič (in tudi zadnjič) spala v spalnici partnerjevih preminulih sorodnikov. Vse me je obremenjevalo. V prostoru se mi je zdelo neverjetno hladno, prešita odeja, s katero sem bila pokrita, pa je bila tako zelo težka. V prostoru sem se počutila zelo slabo in zato sem partnerja vprašala, če se je tam zgodilo kaj slabega. Ta je vztrajno zatrjeval, da ne, dokler nisem na koncu od njega izvedela, da je ravno v tej sobi, še več, v tej postelji, preminul njegov praded. Vse mi je bilo jasno!

Tudi, ko sem nekaj mesecev nazaj šla ven, sem se znašla v nekem klubu, ki mi je sicer imel privlačen ambient, a energija v njem me je tako zelo odbijala, da sem se počutila resnično neprijetno. Začutila sem, da se bo zgodilo nekaj slabega, če tam ostanem, zato sem enostavno šla.

To, kako zelo lahko začutim prostore in njihovo energijo, sem pravzaprav ugotovila že, ko sem bila otrok. Prvič (in spet zadnjič) sem prespala v sobi v stari hiši svojih sorodnikov. Ves čas sem se počutila slabo in prestrašeno. Tako kot v prvem primeru, sem v sobi čutila neverjeten hlad. Kaj se je zgodilo tam, nisem nikoli izvedela. Se mi je pa vso noč v mislih prikazovala stara ženska, ki sede na stolu ob postelji, češe svoje dolge ravne sive lase. Ko danes pomislim na tisti dogodek, sicer ne morem kaj, da ne bi pomislila, da obstaja velika možnost, da je bil v sobi takrat dejansko prisoten duh te stare ženske, a to je že druga zgodba.

Čuti se tudi dobra energija

Tako kot začutim slabe energije prostora, lahko začutim tudi lepe. Nič kolikokrat sem že uživala v različnih kavarnah in lokalčkih, ki so me navdali z lepimi občutki. Spominjam se, da sem sedela v nekem lokalu nad mestom Zakintos, v katerem sem tako zelo uživala, da bi tam lahko ostala ure in ure. Najbrž je k temu pripomogla tudi njegova atmosfera in čudovit razgled na živo modro morje in mesto pod mano, a če ne bi bile energije dovolj lepe, tudi to ne bi pomagalo.

Sprehajala sem se po parkih in trdnjavah, ki so me navdajali z mirom, spokojom, celo upanjem. O enem takih parkov sem vam že pisala v prispevku o angleških čarovnicah. To je park okrog keltskega vodnjaka v Angliji – Challice well. Zelo lepo energijo pa sem npr. čutila tudi, ko sem se sprehajala po nekem travniku znotraj obzidja okrog starega mestnega jedra mesta Rodos.

Pogosto sem pozitivno energijo čutila tudi, ko sem posedala pri ljudeh, čigar dom je bil poln lepih energij. In prav vesela sem, ko ljudje, ki obiščejo moj dom – tisti, ki so občutljivi na energije; rečejo, da je pri meni doma tako lepa energija. To veliko pove o ljudeh, ki živimo tam in samem prostoru, se vam ne zdi? 😉

Očiščevalna moč zelišč

Seveda pa je mogoče negativno energijo do neke mere »sprati« s prostora z različnimi načini. Bolje se bomo počutili tudi, če bomo kdaj pa kdaj negativnih ali postanih energij očistili svoj dom.

Načinov, kako se tega lotiti, je veliko. Najpogosteje sem slišala, da so ljudje svoje domove očistili s prižiganjem žajbla ali drugih kadil. Ta način je povezan z elementi in je poznan v feng shuiju. Tako kot npr. posipanje soli po prostoru za vodo, prižiganje svečk za ogenj in zvok zvona za kovino.

Poleg žajblja, so za energijsko čiščenje prostorov dobra tudi druga zelišča.

Pelin ali artemisa ima močan očiščevalni učinek. Pravijo, da ga je dobro zasaditi pred vhodna vrata, saj s tem preprečuje vhod negativnim energijam. Za očiščevanje pa lahko uporabljate tudi suhe vejice rastline, ki jih namestite v vazico ali jih uporabite kot kadilo.

Tudi sivka je eno takih zelišč. Iz nje lahko naredimo kadilo, njena dobra lastnost pa je, da poleg energijskega čiščenja, očisti naš dom tudi pred mrčesom.

Seveda si prav tako lahko pomagate z naravnimi eteričnimi olji. Le-ta lahko prižigate in tako odišavite prostor, lahko pa jih nalijete v vodo, v pršilu, in s tem popršite prostor. Dom bo bolj dišeč, ob enem pa očiščen slabih energij.

Pozitivne vibracije zvoka in kristalov

Seveda lahko posežete tudi po drugih metodah. Pomagate si lahko s kristali. Pravijo, da je dober kristal za to črni turmalin, ki ima zaščitniške in varovalne moči. Pa tudi z zvočnim očiščevanjem prostora. Tako lahko ponavljate različne mantre ali pa dovolite, da vam očisti prostor nekdo, ki se spozna na čiščenje z zvokom.

 

Kakorkoli, priporočam vam, da se katerega od načinov vsaj občasno lotite tudi sami, sicer pa vam želim, da v življenju srečate čim več ljudi, ki vas bodo napolnili s svojo energijo ter vstopite v čim več takšnih prostorov, ki vas bodo s svojo energijo pozivali, da kar ostanete. 🙂

Z ljubeznijo

Destinna 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja