Napoved za januar 2019: Mati Marija

Novo leto prinaša tudi nove odločitve in spremembe, tako sem se tudi jaz odločila, da vam bom po novem pripravljala mesečne napovedi, ki bodo malce bolj obsežne, in nič več kratkih tedenskih. Vsak mesec se bom potrudila, da vam bom v prvih nekaj dneh povedala, kaj vse nas čaka in kakšni vplivi bodo z nami v tem mesecu, za to pa bom za enkrat uporabljala Praznični orakelj.

Napoved za januar

»V tebi se prebujajo materinska čustva. Dovoli jim na plano.«

V mesecu januarju nas bo spremljala dobra in plemenita Mati Marija, ki kliče k ljubezni in usmiljenju. Uči nas, da upanje umre zadnje, in da zato moramo delati na tem, da ga obdržimo. Vodi nas pri našem delu z otroki in nas opominja, da je včasih potrebno stopiti tudi po poti vere – pa kakršnakoli že je, to pa včasih narediti prav z izpraševanjem.  

Kdo je Mati Marija?

Mati Marija je fascinantna ženska in osrednja ženska v krščanstvu. Je mati Jezusa Kristusa, ki vse življenje ostaja v senci svojega božanskega sina, a to jo ne bremeni. Hvaležna je, da ga je lahko vzgojila, da mu je lahko pomagala na njegovi poti. Je nežna, a tako mogočna v svoji nežnosti. Je tudi mati angelov. Njeno materinstvo jo opredeljuje in razveseljuje in kot mati je sposobna nepojmljivih čudežev.

Spremlja nas, ko želimo negovati naša materinska čustva, ko želimo pomagati otrokom ali vlivati upanje ter vero ljudem okrog nas. Takrat bo pogumno stala ob nas in nam dajala vso moč, ki jo potrebujemo.

Ljubezen in usmiljenje

Mati Marija nas kliče k ljubeznivosti in usmiljenju. V januarju se moramo tako potruditi, da bomo ljudem pokazali ljubezen, jim pomagali, jim ponudili ramo za tolažbo in jim pomagali odgnati temne oblake, jim povrniti upanje. Če bomo delovali z ljubeznijo, usmiljenjem in s pozitivno naravnanostjo, bomo namreč pomagali tudi sebi.

Delovati pa moramo nežno in ne pritiskati z močjo, pa karkoli nam že postavi življenje na pot.

Otroci vas bodo potrebovali

Starši, lahko se zgodi, da vas bodo otroci v tem času potrebovali še bolj, kot sicer. Stojte jim ob strani, družite se z njimi in jim dajte vedeti, da jih imate radi, in da se vedno lahko obrnejo na vas po pomoč. Prav januar namreč zna biti zanje nekoliko težji.

Seveda to velja tudi, če ste tete in strici, vzgojitelji, učitelji, prostovoljni delavci, ki delate z otroci… Januar je namreč mesec, ko morate otrokom nameniti dovolj časa, podpore in ljubezni.

Januar pa je morda tudi mesec, ko se boste končno dokončno odločili ali vsaj stopili na pot k odločitvi ali boste postali mati ali oče, če vas ta odločitev še čaka.

Čas za razmislek o veri

Seveda pa Mati Marija kliče tudi h preverjanju vere in potrjevanju le-te.

V karkoli že verjamete, posvetite nekaj časa temu, predvsem pa se dodobra izprašajte, kaj je tisto, kar vas vodi. V kaj verjamete in v kaj ne. Čas je namreč, da naredite nekaj v tej smeri in po eni strani izprašate, po drugi strani pa utrdite svoja prepričanja in verovanja.

Z ljubeznijo…

Destinna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja