Napoved februar 2019: Valentin

Februarja nas bo spremljal…kdo drug, kot Valentin. Nič nenavadnega, glede na to, da nas že čez nekaj dni čaka Valentinovo, praznik zaljubljenih ali, kot ga imenujem jaz, praznik vseh, ki se imajo radi, torej tudi prijateljev, družine, seveda pa tudi simpatij, ljubimcev, soprogov in partnerjev.

Napoved za januar

»Čas za ljubezen.«

Le kdo drug bi nas lahko počastil s svojim obiskom februarja, kot Valentin, ki s seboj prinaša veliko ljubezni. Prinaša nam jo v vseh oblikah in na vse načine. Poziva nas, da ljubimo, širimo ljubezen, jo sprejemamo… Februar bo torej mesec, ko bomo kar cveteli. Ljubezen nam bo srce napolnila s srečo, da bomo z lahkoto korakali po svetu. Stopicali bomo živahno in z drobnimi koraki, kot majhni otroci, in se radostili ljubezenskih pesmi, ki jih bodo igrala naša srca.

»Vedi, da si ljubljen, nekdo te ima rad, nekdo te ljubi in toliko ljubezni, kot je premoreš, toliko kot je lahko daš, toliko je boš dobil nazaj,« pravi Valentin.

Kdo je Valentin?

Sv. Valentin je svetnik, ki je bil za časa tostranskega življenja duhovnik. Prvi je kot sveti obred omenil tudi zakonsko posteljo, kar je bilo za tiste čase kar bogokletno. Bil je zaljubljen v ljubezen samo in se je trudil pomagati zaljubljenim parom, da so se lahko poročili ali si izpovedali ljubezen. Tudi sam je bil zaljubljen v ječarjevo hčerko. Podaril ji je ljubezensko pismo, zato naj bi se še danes za Valentinovo pisala pisma in podarjale voščilnice. Je romantičen in ljubezniv.

Valentin je zavetnik vseh zaljubljencev in je tisti, ki nas vodi, da svojo ljubezen tako ali drugače tudi izpovemo.

Zveza je trdna

Valentin nas želi pomiriti, da je naša veza, če jo imamo, trdna in dobra. Oseba, s katero smo, nas resnično ljubi in nam stoji ob strani. Je enostavno takšna, kot mora biti, vendar jo moramo tudi v tem mesecu negovati in ji pomagati rasti.

Valentin nas poziva, da napišemo kakšno ljubezensko pismo, se podamo na kakšno romantično večerjo ali si kako drugače izkažemo ljubezen, ob tem pa resnično uživamo. Sedaj ni čas za spraševanje in razreševanje, saj bi s tem samo kvarili nekaj lepega, kar lahko doživimo in imamo v tem mesecu.

Izpovejte ljubezen

Če niste v zvezi, vendar imate nekoga, ki vam je všeč, pa vas Valentin poziva, da ne molčite več. Izpovejte svojo ljubezen in v tem mesecu je veliko možnosti, da vam bo vrnjena.

Tudi, če ni nikogar, se lahko ravno februarja pojavi kakšna simpatija ali se nam razkrije skrivni oboževalec. Sprejmimo ga in vsaj v tem mesecu uživajmo, kolikor nam je dano.

Februar bo torej lep in zaljubljen, samo prepustite se tem občutkom in bodite srečni. Ljubezen vrti svet!

Z ljubeznijo…

Destinna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja